163 JOH

Houtskelet nieuwbouw

Deze halfopen gezinswoning werd opgetrokken in houtskelet. Dit geeft niet alleen een kortere bouwperiode, maar biedt flexibiliteit in ontwerp, waardoor we ruimte kunnen creëren die zowel functioneel als inspirerend is. Tussen de voor- en de achterbouw werd een element van een zaagdak/sheddak verwerkt om dieper in de leefruimte op een unieke manier veel licht te laten binnentreden. De woning is verder niet enkel bio-ecologisch maar ook passief naar energie.

103 MMO

Renovatie ‘huis ontdubbeld’

Deze bestaande woning was aan een grondige renovatie toe. In het proces in beslist om het bestaande gebouw volledig te herbouwen, en een uitbreiding toe te voegen met een quasi identiek volume. Het resultaat is een laagenergetische, en nog steeds compacte woning die inspeelt op de vorm van het perceel en speelt met oud en nieuw.

141 TIM

Unieke eengezinswoning

Deze one-of-a-kind nieuwbouwwoning biedt een unieke leefervaring met zijn prachtige vide, die een gevoel van ruimte en openheid creëert. Overvloedig natuurlijk licht stroomt door de grote ramen en doordringt elke hoek van het interieur, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat. Vanuit de ruime woonkamer en moderne open keuken geniet men van een panoramisch uitzicht op de weelderige omliggende tuin, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien.

079 GIE

Stadswoning met industriële erfenis

Deze bestaande rijwoning in het centrum van Sint-Niklaas werd grondig aangepakt. Oorspronkelijk bevatte de achterbouw een industriepand met sheddak, en er is voor geopteerd om hier sterk naar te verwijzen in het nieuwe ontwerp. De nieuwe achterbouw vervangt volledig de oorspronkelijke achterbouw, weliswaar met een veel kwalitatiever resultaat. Deze stadswoning met industriële erfenis is van voorzijde tot achteraan in de tuin opengewerkt waardoor een open en lichte woning ontstaat. De structuur van het sheddak verwijst naar de oorspronkelijke industriële achterbouw en brengt het licht mooi centraal in de woning. Het behoud van de stalen liggers in de tuin reflecteren ook nog naar het industriële verleden. De zichtbare ruwbouwelementen benadrukken mee het karakter van de woning.

De voorbouw is naar de nieuwe achterbouw opengewerkt door verschillende doorzichten te maken en verhoogt zo de interactie met de straatzijde. De gevel verklapt hierbij niet wat er achter zit. Zo ontstaat een nieuwe aanbouw met respect voor de geschiedenis van het pand en met behoud van het industriële karakter. De woning heeft door het fabrieksdak een groot ruimtegevoel en baadt in het licht met een mooie detaillering als surplus. De aansluitingen van de liggers, kolommen en de steeldeck zijn met een minimum aan onderdelen ontworpen. De aansluiting van het schrijnwerk rechtstreeks tegen de stalen profielen zorgt voor een naadloze overgang waardoor het schrijnwerk deel lijkt uit te maken van de staalstructuur. De witte kleur van de structuur, met een licht tintverschil t.o.v. de steeldeck, in contrast met de grijze vloer doet het geheel visueel extra licht ervaren. Kortom, deze uitbouw is een voorbeeld van hoe staal kan bijdragen tot het creëren van zeer aangename, strakke en hedendaagse leefruimtes.

078 KAT

Passief nieuwbouw woning

Een nieuwe passief woning met een open vizier naar de tuin toe gericht. De centrale vide verbindt het gelijkvloers met de eerste verdieping waardoor de woning als één open geheel wordt ervaren.

144 VIE

Halfopen nieuwbouw gezinswoning

Bij deze unieke nieuwbouwwoning werden er grote ramen geplaatst die naadloos zicht op de tuin bieden. Zowel op gelijkvloers als de eerste verdieping werd een logische circulatie tussen de verschillende kamers bedacht. Naast de praktische indeling, is dit bovenal een lichte en stijlvolle woonst tot in de puntjes afgewerkt.

155 BEI

Gesloten nieuwbouw gezinswoning

Voor deze nieuwbouw gezinswoning werd er gekozen voor een houtskeletbouw. Dit geeft een kortere bouwperiode, maar is ook meteen een duurzame keuze. In de leefruimte voorzien we een grote vide. Dit geeft een heel ruimtelijk gevoel en brengt ook een bom aan natuurlijk licht binnen. De open stalen/houten trap in deze ruimte is een uniek staaltje architectuur die de verdiepingen op en luchtige manier met elkaar in verbinding brengt.

020 NIE_woning

Voormalige brouwerij omgevormd tot woning

Vlakbij het centrum van Sint-Niklaas is een voormalige brouwerij “Den Dubbelen Arend” omgevormd tot een woning.

Hierbij was er bijzondere aandacht om de nieuwe ingrepen af te stemmen op de te behouden kwalitatieve oorspronkelijke elementen. Er is bewust niet voor afbraak maar voor reconversie gekozen. De aanwezige kwaliteiten zijn maximaal behouden en versterkt: Restauratie voorgevel; behouden muurschildering doorrit; herstelling hoge plafonds voorbouw; behoud structuur oude brouwerij, behoud plafond brouwerskelder,… Er werden ook grote delen verharding en gebouwen uitgebroken om plaats te maken voor groen. Daarnaast is er binnen de bestaande structuren met houtskelet een sterk geïsoleerde ecologische woning opgetrokken.

Binnen dezelfde gebouwen is tevens ons nieuw kantoor ingericht.